Information
Rhodos i Grekland
Fakta om Rhodos
Resa till Rhodos
Nattliv på Rhodos
Mat i Grekland
Om rhodosigrekland
Rhodos länkar
Länkpartners
Reseförsäkringar

Grekland

Ixia
Kalithea
Faliraki
Lindos
Haraki
Kalathos
Afandou
Rhodos stad

Utflykter från Rhodos
Marmaris i Turkiet
Fjärilsdalen
Kos-utflykt

Agathonissi
Arki
Astypalea
Chalki
Kalymnos
Karapathos
Kassos
Kastellorizo
Kos
Leros
Lipsi
Marathi
Nisyors
Patmos
Symi
Telendos
Tilos
ArkiArki är en av de minsta öarna i den Dodekanska ögruppen. Ön har inte en yta på mer än 7 km2. Detta betyder framförallt att avstånden är mycket små och att man kan ta sig runt till fots. Med denna lilla öyta är alltså Arki också tyvärr den minst besökta. Ön har med andra ord inte turister i så stor utsträckning, de flesta besökare kommer bara hit över dagen från antingen Lipsi eller Patmos. Det är ytterst få som stannar över natten men möjligheter finns att stanna ett par nätter. Ön blir därför ett paradis för dem som vill komma bort från verkligheten ett tag. Ön är därför verkligen värd ett besök.

Enklaste sättet att ta sig till Arki är att ta sig med båt från Samos, men det finns även fler båtförbindelser som går mellan Arki och Agathonissi, Patmos, Lipsi, Leros och Kalymnos. De små färjorna går året runt, varannan dag.

Här är nämligen landskapet böljande och ger ett lugnt och romantiskt intryck. Dock har inte I byn på ön finns en blandning av både gamla och nya hus, allihop ligger intill ett vattendrag. I dessa hus bor de 50 invånarna på ön, resten av folket som är här är alltså bara på tillfälligt besök. Bland besökarna är det främst stränderna som lockar, även badgäster från grannöarna är förtjusta i badmöjligheterna här. Tiganaki Bay är en nämnvärd strand som har härligt turkost vatten. Stranden liknar mer en lagun och vattnet ligger ofta alldeles blankt här. På ön finns även fler fina badvikar, dock är dessa alldeles öde och har därför inga serveringar eller liknade.

Öns storlek förstår man bättre när man hör att det varken finns flygplats, lokalbuss, hyrbil, mopeduthyrning, bankomat eller internetcafé. En värld som med andra ord är isolerad mot verkligheten men som kan vara underbar att komma till när man vill åka och bara koppla av och hitta lugnet.