Information
Rhodos i Grekland
Fakta om Rhodos
Resa till Rhodos
Nattliv på Rhodos
Mat i Grekland
Om rhodosigrekland
Rhodos länkar
Länkpartners
Reseförsäkringar

Grekland

Ixia
Kalithea
Faliraki
Lindos
Haraki
Kalathos
Afandou
Rhodos stad

Utflykter från Rhodos
Marmaris i Turkiet
Fjärilsdalen
Kos-utflykt

Agathonissi
Arki
Astypalea
Chalki
Kalymnos
Karapathos
Kassos
Kastellorizo
Kos
Leros
Lipsi
Marathi
Nisyors
Patmos
Symi
Telendos
Tilos
AstypaleaMånga anser att Astypalea är ett paradis bland de Dodekanska öarna. Eftersom ön är relativt liten ger den lugn och avkoppling, samtidigt som ön erbjuder mycket nöje och underhållning i olika former. Dels är naturen och landsbygden på ön väl värd en dags upptäcktsfärd eftersom här finns många vackra små vita kyrkor, branta klippor av fina badvikar. Öns underbara omgivningar och utsikter har också gjort att många konstnärer kommer hit för att måla. För dem som gillar aktiviteter under dagen finns många sevärdheter, vattenaktiviteter såsom vindsurfing, jetski och kanot men även mycket fin snorkling. Kvällstid är nattlivet i gång med barer och discon i framförallt orterna Skala, Chora, Livadia och Maltezana. Det är dock inget extremt röj, men de rätta ”partyvibrationerna finns”.

Huvudstaden Chora är vackert beläget och har i stort sätt vuxit ihop med grannstaden Skala, här finns inte längre någon klar linje var gränsen mellan dem ligger. Skala har bland annat en hamn och erbjuder flertalet affärer, tavernor, resebyråer och banker. På ön finns många olika mysiga tavernor, inte bara i dessa städer. Här kan man bland annat äta den lokala ostpajen, Pougia, och Arandista också en lokalrätt som är gjord på linser och vinäger. Många goda sötsaker finns också som lagas på den lokala honungen.

Vill man bada på öns stränder får man stå ut med att de flesta är sten- och klippstränder. Den mest populära heter Maltezana och har naturligtvis också flest badgäster. Det finns naturligtvis många fler badvikar där man kan vara lite mer ensam. Man kan förslagsvis ta badbåt till Moura och Parou. En annan strand som är lättåtkomlig (även med buss) ligger två kilometer från Chora och heter Livadia Beach. Här finns också flertalet tavernor.

Att ta sig till Astypalea är inte så svårt eftersom ön har en egen flygplats. Enklast är att flyga till Aten eller Rhodos och sedan vidare till Astypalea. Till ön går det även dagligen flyg från Pireus, Naxos, Paros och Kalymnos. Vill man inte flyga kan man ta båt från Kalymnos eller Pireus. För att ta sig runt på ön kan man åka flertalet bussar men det finns även möjlighet att hyra sig en egen bil eller moped.