Information
Rhodos i Grekland
Fakta om Rhodos
Resa till Rhodos
Nattliv på Rhodos
Mat i Grekland
Om rhodosigrekland
Rhodos länkar
Länkpartners
Reseförsäkringar

Grekland

Ixia
Kalithea
Faliraki
Lindos
Haraki
Kalathos
Afandou
Rhodos stad

Utflykter från Rhodos
Marmaris i Turkiet
Fjärilsdalen
Kos-utflykt

Agathonissi
Arki
Astypalea
Chalki
Kalymnos
Karapathos
Kassos
Kastellorizo
Kos
Leros
Lipsi
Marathi
Nisyors
Patmos
Symi
Telendos
Tilos
ChalkiVäster om Rhodos ligger den lilla ön Chalki på 28 km2. Som mest bodde det under antiken 4000 invånare på, ön men numera är det inte mer än 300. Ön har med andra ord drabbats väldigt hårt av utvandring. Eftersom det inte bor så mycket människor på ön är det lätt att hitta platser som ligger öde och som är alldeles tysta. Detta är vad många drömmer om när de åker hit. På ön finns det inte heller någon trafik, bargator eller annat som tar bort lugnet. Här finns inte heller några stora hotell och affärsgator där det kryllar av försäljare. I stället tar man vara på det härligt turkosa vattnet som finns runt ön. Stränderna med det klara vattnet gör att snorkling är mycket populärt. Den mest omtalade och barnvänliga stranden är Pondamus. Hit kan man även promenera från staden och få känna fin sandbotten, dock brukar här vara väldigt mycket folk.

Fint badvatten finns på ön men tyvärr har ön i princip alltid brist på sötvatten. Jorden är torr och här trivs mest cypressträd och olivlundar. Det färska vattnet måste alltid fraktas med båt från Rhodos, under högsäsongen på sommaren när det är mycket folk på ön tar vattnet därför ofta slut. Dock är det inte många skandinaver som besöker ön, de flesta turister som kommer hit är faktiskt engelsmän. Befolkningen på ön försöker dessutom hålla turismen på avstånd, de känner att det är viktigt att behålla den genuina grekiska känslan på ön. Utmärkande för ön är att den idag är charmig med de små husen, några få tavernor och caféer.

Till ön tar man sig lättast från Rhodos, båten därifrån tar inte mer än två timmar. Att ta sig runt på ön gör man lättast till fots, men vill man besöka en strand som ligger lite svåråtkomligt till så kan man ta sig fram med taxi.