Information
Rhodos i Grekland
Fakta om Rhodos
Resa till Rhodos
Nattliv på Rhodos
Mat i Grekland
Om rhodosigrekland
Rhodos länkar
Länkpartners
Reseförsäkringar

Grekland

Ixia
Kalithea
Faliraki
Lindos
Haraki
Kalathos
Afandou
Rhodos stad

Utflykter från Rhodos
Marmaris i Turkiet
Fjärilsdalen
Kos-utflykt

Agathonissi
Arki
Astypalea
Chalki
Kalymnos
Karapathos
Kassos
Kastellorizo
Kos
Leros
Lipsi
Marathi
Nisyors
Patmos
Symi
Telendos
Tilos
Faliraki - Östra kustdelen av Rhodos

Faliraki är känt för att ha en av de finaste stränderna och är en väldigt välkänd turistort som ligger på Rhodos östkust.
Faliraki har mycket att erbjuda för turister i form av både restauranger, barer samt aktiviteter längst stranden. Här finns en en lång nästan 5 kilometer sandstrand. Själva stranden ligger på östkusten och är lite mer skyddad från vindar än stränderna på västkusten.
Vill man även in till Rhodos stad så är det bara 12 kilometer in till staden. Men man behöver inte åka in till Rhodos stad för att ta del av flertalet restauranger, barer mm.
Så på dagen ligger turister längst stranden under parasoller för att sen på kvällen gå in i Faliraki och äta och dricka gott.
För dom som tröttnat på att bara ligga på stranden så kommer ni att hitta flertalet affärer, samt aktiviteter såsom bungeejumping, hyra vattenskoter eller åka vattenskidor. Vill man dyka så finns det en känd dykskola i Kalithea som ligger bara några kilometer norrut från Faliraki.
Något annat som kan vara kul att besöka, speciellt om man har barn med sig på semestern så är det Falirakis vattenland. Detta skall vara ett av de största vattenparkerna i Europa och här finns flertalet vatten rutschbanor, vågpooler, vattengym mm. En stor del av vattenparken är även designad och utformad för barn samt har dom satsat på säkerhet med över 30 livräddare som ser till att det blir så få olyckor som möjligt.

En rekommendation för de som åker till faliraki med mindre barn är att inte bo i centrum av staden. Detta då det på kvällen blir högljutt och alla diskotek/barer är fullpackade av ungdomar som vill festa.