Information
Rhodos i Grekland
Fakta om Rhodos
Resa till Rhodos
Nattliv på Rhodos
Mat i Grekland
Om rhodosigrekland
Rhodos länkar
Länkpartners
Reseförsäkringar

Grekland

Ixia
Kalithea
Faliraki
Lindos
Haraki
Kalathos
Afandou
Rhodos stad

Utflykter från Rhodos
Marmaris i Turkiet
Fjärilsdalen
Kos-utflykt

Agathonissi
Arki
Astypalea
Chalki
Kalymnos
Karapathos
Kassos
Kastellorizo
Kos
Leros
Lipsi
Marathi
Nisyors
Patmos
Symi
Telendos
Tilos
Grekland

Grekland för många är antingen Rhodos eller Kreta, detta då ö-världen är nog det Grekland är mest känt för. Åtminstone för turister.
Men Grekland har så mycket mer att erbjuda de som vill uppleva kultur, natur, mat och annat som turister vill åt.
Greklan är ju även ett land som har under hela tiden varit ett väldigt mytomspunnet land. Det finns en fantastisk och gudabeskådad historia, antika byggnader och andra sakker att både se och uppleva på sin semester.


Grekland


Men för de som även vill ha sol och bad så är Grekland landet för dig. Här finns många ställen där det erbjudes fantastiska dyk och snorkel upplevelser med chans att se både större och mindre fiskar, havssköldpaddor mm.

Grekland som land

Grekland ligger i Europa, närmre den sydöstra delen av Europa och är uppbyggt av både fastland samt flertalet Öar. (Rhodos ligger i den dodekanska ö-världen).
Grekland har över 1000 öar och av dessa är det fler än 150 som är bebodda. I hela grekland finns det över 10.000.000 invånare.
Och dessa invånare kan göra allt från både vara på stranden samt även åka skidor uppe i bergen. På fastlandet Grekland så finns det flertalet sevärdheter, dessa ligger flest runtomkring Aten. Aten är Greklands huvudstad och här finns bla Parthenon templet som är resterna av gudarnas stan.

Huvudstaden i Grekland är Aten och där bor det nästan 800.000 människor. Med alla förorter runtomkring Aten så blir siffran 3.500.000 invånare. Vilket står för nästan 35 procent av greklands befolkning.
Huvudspråket i Grekland är Grekiska.
valutan som används i Grekland är Euro. Detta har även hjälpt till att göra Grekland ett litet dyrare land än det var när de hade valutan Drachmer.
Tidszon är UTC+2.
Turistsäsong för Grekland är från Maj till September.