Information
Rhodos i Grekland
Fakta om Rhodos
Resa till Rhodos
Nattliv på Rhodos
Mat i Grekland
Om rhodosigrekland
Rhodos länkar
Länkpartners
Reseförsäkringar

Grekland

Ixia
Kalithea
Faliraki
Lindos
Haraki
Kalathos
Afandou
Rhodos stad

Utflykter från Rhodos
Marmaris i Turkiet
Fjärilsdalen
Kos-utflykt

Agathonissi
Arki
Astypalea
Chalki
Kalymnos
Karapathos
Kassos
Kastellorizo
Kos
Leros
Lipsi
Marathi
Nisyors
Patmos
Symi
Telendos
Tilos
KassosKassos är en mycket liten ö, inte mer än 65 km2. Här bor ungefär runt tusen fattiga grekiska invånare som lever ett mycket stillsamt liv som inte utgår från klockan. Man kan helt enkelt tro att tiden har stått stilla eftersom det genuina grekiska livet är alldeles orört av turismen. Därför är det i princip bara det grekiska språket som pratas på ön, den enstaka befolkning som kan engelska har troligtvis tvingats lära sig när de har haft något arbete utanför ön. Men eftersom öns fattigdom är stor hoppas ändå invånarna att turismen ska öka något. Deras försörjning är i stort sätt helt beroende av fisket från havet.

Huvudstaden på ön heter Fri och har en mycket fridfull grekisk miljö. Förutom några enstaka tavernor och barer njuter man främst av sol och härliga bad på denna ö. De som är intresserade av vindsurfing och dykning kan verkligen utnyttja havet, men man ska vara medveten om att det inte finns några dykskolor eller instruktörer på ön, vilket betyder att man inte ska vara nybörjare för att klara sig själv ute på havet. För dem som i stället är intresserade av kultur och vackra gamla kyrkor finns det ett antal som är värda ett besök. Här finns inte heller någon underhållande shopping utan de små butiker som finns säljer främst öns lokalspecialiteter som är mjölkprodukter, till exempel ostsorterna Elaiki och Sitala.

Ön är belägen i närheten av Karapathos och har också Kreta som större granne, vilket gör att man som turist på dessa öar kan göra dagsutflykter till Kassos. Färjor går också hit från Rhodos, Milos och Pireus. Skulle man vilja ta en kort flygtur kan man göra det från Rhodos och Karapathos. När man väl kommer fram till ön är de egna fötterna det bästa sättet att förflytta sig på eftersom ön inte har något större utbud av uthyrning av bil och moped.