Information
Rhodos i Grekland
Fakta om Rhodos
Resa till Rhodos
Nattliv på Rhodos
Mat i Grekland
Om rhodosigrekland
Rhodos länkar
Länkpartners
Reseförsäkringar

Grekland

Ixia
Kalithea
Faliraki
Lindos
Haraki
Kalathos
Afandou
Rhodos stad

Utflykter från Rhodos
Marmaris i Turkiet
Fjärilsdalen
Kos-utflykt

Agathonissi
Arki
Astypalea
Chalki
Kalymnos
Karapathos
Kassos
Kastellorizo
Kos
Leros
Lipsi
Marathi
Nisyors
Patmos
Symi
Telendos
Tilos
KastellorizoKastellorizo är en så liten plats att den knappt finns med på kartan. Med en yta på inte mindre än 9 km2 ligger ön långt ifrån de andra grekiska öarna, närmst ligger faktiskt den turkiska kusten. Till Rhodos som är närmst, är det faktiskt hela 10 mil men för att komma över till det turkiska fastlandet behöver man bara färdas 3 kilometer, som tar ungefär en kvart med båt. Vill ni ha mer information om turkiet så kan ni antingen besöka Turkiet sida eller några mer specifika sidor såsom Alanya i Turkiet.

Även om ön har en väldigt liten areal, finns här faktiskt ett par hundra greker som bor här. Öns centrum har bildats genom en oerhört vacker hamn, formad som en hästsko, vilket gör att man kan se över till andra sidan. Runt om denna hamn har de bostäder som finns på ön byggts upp. Megisti har därför blivits öns enda by. Det finns även bara en väg på ön, den går från hamnen och upp genom torget därefter bort till den pyttelilla flygplatsen. Denna byggdes då öborna hade det långt och besvärligt för att ta sig till det grekiska fastlandet. Förr bodde det nämligen 15 000 människor på ön, vilket också gjorde att de fick stora transportproblem. Som turist är dock vanligast idag att ta sig hit med den stora färjan som går från Rhodos fyra gånger i veckan. Vill man ta flyget, åker man med ett propellerplan för ungefär 30 personer som går två gånger på morgonen, fem dagar i veckan från Rhodos. Dock är priset det dubbla mot båten.

När man kommer till ön tar man sig runt till fots. Allting är ju väldigt litet. Totalt finns det ungefär 100 gästbäddar på öns två hotell. På sommaren krävs det därför att man bokar rum i ganska god tid för att få plats. Många åker framförallt hit för att koppla av, känna lugnet och upptäcka sina egna små badplatser. För dem som är intresserade av snorkling, vindsurfa eller fiska är detta också en ö som är bra för sådana aktiviteter. På kvällarna kan man äta på de små tavernorna eller sätta sig på ett café eftersom barer och annat nattliv inte hör hemma på denna lilla grekiska ö.