Information
Rhodos i Grekland
Fakta om Rhodos
Resa till Rhodos
Nattliv på Rhodos
Mat i Grekland
Om rhodosigrekland
Rhodos länkar
Länkpartners
Reseförsäkringar

Grekland

Ixia
Kalithea
Faliraki
Lindos
Haraki
Kalathos
Afandou
Rhodos stad

Utflykter från Rhodos
Marmaris i Turkiet
Fjärilsdalen
Kos-utflykt

Agathonissi
Arki
Astypalea
Chalki
Kalymnos
Karapathos
Kassos
Kastellorizo
Kos
Leros
Lipsi
Marathi
Nisyors
Patmos
Symi
Telendos
Tilos
KosKos är en av Greklands mest populära öar bland turister. Hit åker framförallt ungdomar för att njuta av bad och sol under dagen för att senare utforska nattlivet i Kos stad. Men på Kos finns det faktiskt mer att uppleva än så, även om detta är det mest vanliga och omtalade nöjet. På arealen 288km2 finns många fler byar att besöka förutom Kos stad, bland annat Antimachia, Pyli, Platani, Lagoudi, Lugna och Kefalos. Tyvärr har man tappat mycket av det typiskt grekiska och den pittoreska känslan lever inte riktigt kvar. Dock kan man få uppleva många historiska platser som finns bevarade strax utanför Kos stad. Här ligger nämligen en plats som är mycket känd i hela den grekiska övärlden, nämligen Askepion. Förutom denna plats har ön många andra gamla fästingar som kan vara intressanta för dem som vill se mer än bara staden.

Bad är naturligtvis en central del av semestern på Kos. Ön bjuder på massvis av sandstränder, de finaste ligger framförallt på den sydvästra och norra delen utav ön. Några som anses vara de bästa stränderna är Agios Theologos, Camel Beach och Tigaki. Paradise Beach är en av de populäraste och därmed också en av de stränder som har mest folk och aktiviteter. Vill man koppla av riktigt och njuta av sina bad rekommenderas det att åka till västkusten.

Till Kos reser man oftast med en charterresa men vill man istället ”ö-luffa” finns båtförbindelser mellan Rhodos, Kalymnos, Patmos och Leros. Väl framme på Kos kan man ta sig runt med den lokala bussen som kör på hela ön. Annars är cykel eller moped ett utmärkt transportmedel eftersom ön är alldeles platt och vägarna är bra. Ska man dock väldigt långt kan man naturligtvis även hyra bil.

När man åker till Kos ska man i alla fall vara medveten om att det är en fartfylld ö som aldrig sover. Högljudda blinkande bargator, sena nätter, dansande turister, billig sprit och musik på kors och tvärs, det är nyckelorden för en stad som Kos! Maten i staden har ju tyvärr också blivit därefter, man kan äta alltifrån turistanpassade pizzor och hamburgare till mat på restauranger som i alla fall försöker ha några grekiska rätter på menyn.