Information
Rhodos i Grekland
Fakta om Rhodos
Resa till Rhodos
Nattliv på Rhodos
Mat i Grekland
Om rhodosigrekland
Rhodos länkar
Länkpartners
Reseförsäkringar

Grekland

Ixia
Kalithea
Faliraki
Lindos
Haraki
Kalathos
Afandou
Rhodos stad

Utflykter från Rhodos
Marmaris i Turkiet
Fjärilsdalen
Kos-utflykt

Agathonissi
Arki
Astypalea
Chalki
Kalymnos
Karapathos
Kassos
Kastellorizo
Kos
Leros
Lipsi
Marathi
Nisyors
Patmos
Symi
Telendos
Tilos
LipsiLipsi är en liten ö på 17km2 som även ibland kallas Lipsos. Denna lilla lugna ö besöks ofta av turister som söker fridfull miljö och mysiga bad för en dag på dagsutflykter, då de ofta bor på andra öar. Turismen är alltså väldigt liten här och man upplever det grekiska livet på ön.

Eftersom ön bara har en by, som även den heter Lipsi, finns alla rumsuthyrare här för dem som väljer att stanna längre. I denna by är torget centrum och utifrån det finns små tavernor och det man behöver. Från torget kan man promenera till många små mysiga gränder, man behöver dock inte vara rädd för att gå vilse för så stort är det inte. När man brukar tala om Lipsis sevärdheter är den största att helt enkelt uppleva livet här med exempelvis en ouzo i handen.

Baden på Lipsi kan vara ensamma om man vill. Stranden nära Lipsi stad är bra att bada på för dem som inte orkar ta sig så långt och för dem som kan tänkas bada med andra. En av öns absolut bättre stränder är Platys Gialos, som är en sandstrand med turkosblått vatten i en mycket fin vik. Intill stranden finns vacker natur med gamla fina olivträd för dem som söker skugga i varm sommarhetta. Till denna strand kan man promenera, annars kan man lätt ta en öns tre minibussar. Nära Lipsi stad kan man i princip nå ett tiotal små stränder som där man kan bara i ensamhet. Vill man besöka nudiststränder finns det även särskilda sådana på ön.

En resa till Lipsi från Skandinavien gör man enklast genom att ta flyget till Samos för att sedan åka båt. Dessa båtar går under högsäsong tre gånger om dagen. Vill man ta sig hit från någon annan grekisk ö kan man till exempel åka ifrån Kos, Kalymnos, Leros, Patmos eller Agathonissi.