Information
Rhodos i Grekland
Fakta om Rhodos
Resa till Rhodos
Nattliv på Rhodos
Mat i Grekland
Om rhodosigrekland
Rhodos länkar
Länkpartners
Reseförsäkringar

Grekland

Ixia
Kalithea
Faliraki
Lindos
Haraki
Kalathos
Afandou
Rhodos stad

Utflykter från Rhodos
Marmaris i Turkiet
Fjärilsdalen
Kos-utflykt

Agathonissi
Arki
Astypalea
Chalki
Kalymnos
Karapathos
Kassos
Kastellorizo
Kos
Leros
Lipsi
Marathi
Nisyors
Patmos
Symi
Telendos
Tilos
NisyrosNisyros är en vulkanö som är belägen mellan Kos och Tilos. Ön är inte mer än till ytan 41 km2 men här bor ändå ungefär tusen grekiska invånare. Den turism som finns på ön kommer främst hit från andra grekiska öar för att titta på den speciella naturen och vulkanerna. Hit åker man inte direkt för att bada eftersom öns stränder mestadels består av svart sand och svarta stenar. Den populäraste badstranden dock är Pali Beach, men den som anses allra finast som öns sandstrand Pahia Ammos. Vattnet är naturligtvis lika rent och blått på denna ö även om sanden och stenen skiljer sig i färg.

Som turist kan man besöka öns vulkan Polyvotis som har fem mindre kratrar. Den som är störst har fått namnet Stefanos och här kan man se hur det puttrar och värmer, även på marken runt omkring. Det blir till och med så varmt att det inte rekommenderas att gå med sandaler. För att komma hit kan man ta buss, om man inte har lust att hyra egen moped. En annan sevärdhet på ön är de heta källorna i Lautra.

Öns städer är typiskt grekiska, vilket betyder mycket pittoreskt känsla med slitna hus. I staden Mandraki kan man bo på hotell och hitta det man behöver när det gäller tervernor och affärer. Centrum är i staden är torget. Detta är också en plats där öns befolkning gillar och sitta både dag som kväll. Den tid det är som mest folk här blir i samband med utflykterna till vulkanen, eftersom vandringarna brukar avslutas här med en lunch. I närheten av vulkanen ligger också en annan by med namnet Emborio men idag bor här inte längre speciellt mycket folk. Intill finns byn Nikia som mest består av ”dockhus” och små gränder, tyvärr är dock ganska många övergivna men flera trevliga tavernor finns.

Att ta sig till Nisyros gör man genom att först flyga till Kos och sedan ta sig vidare med båt. Vill man åka båt från någon annan grekisk ö kan man göra det ifrån bland annat Patmos, Rhodos, Kalymnos och fastlandets stad Pireus.