Information
Rhodos i Grekland
Fakta om Rhodos
Resa till Rhodos
Nattliv på Rhodos
Mat i Grekland
Om rhodosigrekland
Rhodos länkar
Länkpartners
Reseförsäkringar

Grekland

Ixia
Kalithea
Faliraki
Lindos
Haraki
Kalathos
Afandou
Rhodos stad

Utflykter från Rhodos
Marmaris i Turkiet
Fjärilsdalen
Kos-utflykt

Agathonissi
Arki
Astypalea
Chalki
Kalymnos
Karapathos
Kassos
Kastellorizo
Kos
Leros
Lipsi
Marathi
Nisyors
Patmos
Symi
Telendos
Tilos
PatmosÖn Patmos är en plats i den grekiska övärlden som blir mer och mer populär. På den 34 km2 stora ytan lever ungefär 3000 greker med en kristen historia, det var nämligen på denna ö som Johannes enligt bibeln fick sin uppenbarelse. Detta har gjort att det finns en plats mellan byarna Skala och Chora som har bevarat hans grotta och kallas uppenbarelsegrottan. Denna plats vill många åka och besöka.

Förutom öns historia är den känd för de vackra sandstränderna. Runt kusten kan man inte hitta mindre än 20 olika stränder, många med olika karaktär. På många finns solstolar, parasoller och tavernor men det finns även de där man får klara sig med egen handduk. Förutom sand kan man även få uppleva en mycket vacker stenstrand med namnet Lambi. Här har små stenar från gamla vulkanutbrott slipats av havet i tusen år och sedan sköljt upp på stranden. Till många av de lite mer ensamma stränderna kan man lätt ta sig med moped eller taxi. Det finns nämligen bara en lokalbuss som går mellan byarna Skala och Chora. Skala är en av byarna på ön som är mest knutna till turismen eftersom alla båtar, färjor och kryssningsfartyg lägger till här. Här finns många tavernor, restauranger, caféer och barer. Fyra kilometer bort hittar man den andra staden, Chora, som är belägen på ett berg. Miljön här är mycket pittoresk och husen ligger på många mysiga små gränder. Även här kan man hitta några få restauranger och matbutiker.

Vill man resa till Patmos flyger man lättast till Athen för att sedan ta sig vidare med båten. Är man belägen på en annan av de Dodekanska öarna kan man också ta en flygbåt över till Patmos. Några av de skandinaviska resebolagen har charterresor hit, åker man däremot själv kan man också hitta både hotell och pensionat till bra priser. Många rumsuthyrare står dessutom i hamnen när turister kommer. Under högsäsongen ska man dock se till att ha bokat i förväg.