Information
Rhodos i Grekland
Fakta om Rhodos
Resa till Rhodos
Nattliv på Rhodos
Mat i Grekland
Om rhodosigrekland
Rhodos länkar
Länkpartners
Reseförsäkringar

Grekland

Ixia
Kalithea
Faliraki
Lindos
Haraki
Kalathos
Afandou
Rhodos stad

Utflykter från Rhodos
Marmaris i Turkiet
Fjärilsdalen
Kos-utflykt

Agathonissi
Arki
Astypalea
Chalki
Kalymnos
Karapathos
Kassos
Kastellorizo
Kos
Leros
Lipsi
Marathi
Nisyors
Patmos
Symi
Telendos
Tilos
Rhodos stad

Rhodos stad är egentligen en stad i två delar. Den ena delen är den nya stan. Här har ni barer, diskotek, nattklubbar, restauranger och allt annat som har med turister att göra.
Den gamla delen av Rhodos stad är inte fullt så turistig som den nya delen. Men det dom har gemensamt är att dom tillsammans skapar en turiststad som många kommer att komma ihåg för alltid.
Rhodos stad är huvudstaden på Rhodos.

Gamla delen av Rhodos stad

I den gamla delen av Rhodos stad så finns här över 6000 invånare. Och hela delen av staden är omgiven av tjocka och höga ringmurar.
Och här finns egentligen mer för turister än man kan tro, det är här som det finns flertalet av museum, kafeer, turist affärer, restauranger mm.
Det är helt klart sevärt att strosa omkring här en dag och titta på alla saker som det finns att beskåda.
Vill man även se staden ovanifrån så kan ni besöka klocktornet, där det är möjligt att gå upp och beskåda staden ovanifrån.

Rhodos gamla stan

Nya delen av Rhodos Stad

Egentligen är den inte så ny, utan den har en gammal historia bakom sig. Även här finns mycket att titta på, helst längst nere vid hamnen. Men även längst kusten vid stadens strand och här finns fiskar i massor. Det är även möjligt att simma i två olika hav, nämligen egeiska havet samt medelhavet.
Nattlivet i Rhodos stad Nattlivet i Rhodos stad är hektiskt, här finns flertal barer, nattklubbar samt diskotek. Och för de som vill spela så finns här även ett Kasino. Allt som en turiststad behöver för att både de yngre samt de lite äldre skall trivas på nattlivscenen.