Information
Rhodos i Grekland
Fakta om Rhodos
Resa till Rhodos
Nattliv på Rhodos
Mat i Grekland
Om rhodosigrekland
Rhodos länkar
Länkpartners
Reseförsäkringar

Grekland

Ixia
Kalithea
Faliraki
Lindos
Haraki
Kalathos
Afandou
Rhodos stad

Utflykter från Rhodos
Marmaris i Turkiet
Fjärilsdalen
Kos-utflykt

Agathonissi
Arki
Astypalea
Chalki
Kalymnos
Karapathos
Kassos
Kastellorizo
Kos
Leros
Lipsi
Marathi
Nisyors
Patmos
Symi
Telendos
Tilos
SymiSymi är en nästan kvadratisk ö med 10 km på vardera håll. Här lever ungefär 2500 greker på ett bergigt landskap som består mycket av torka på grund av den starka värmen. Detta gör att ön har brist på vatten vilket gör att det också är begränsade odlingsmöjligheter. I dag är därför mycket av den lilla grönskan som finns fridlyst. Som man även upptäcker när man kommer till ön är att det är väldigt kuperat vilket innebär att man nästan hela tiden får ta sig upp och ner för trappor. Den högsta toppen på ön har fått namnet Vigla och har en höjd på 616 meter.

På grund av det kuperade landskapet har ön klapperstensstränder. Dessa ligger placerade på öns östra sida. Detta betyder att botten är svår att gå på när man badar vilket gör att badskor rekommenderas. Dock är det inte att förglömma att vattnet här är lika klart och rent som på andra populära badöar. För att komma ut till stränderna kan man förslagsvis ta badbåtarna som går runt ön. Dessa stannar vid många olika stränder för att senare under eftermiddagen samla upp och köra tillbaka till byn Yialos. Den mest populära stranden på ön påstås vara Agia Marina, som ligger i en vacker bukt där det dessutom finns lite sandbotten. Den största klapperstensstranden många åker till är dock Nanou. På de flesta stränder finns solstolar, parasoller och ibland också en liten taverna.

Är man inte bara intresserad av sol och bad kan man besöka många välkända kloster och kyrkor. Dessutom har ön en fantastisk arkitektur och byggnadskonst i byarna. Genom att promenera runt bland husen kan man se många gamla fasader med nyklassicism som byggstil. Andra specialiteter på ön är att befolkningen införskaffar tvättsvampar från havet och att odlingen på örter är stor, bland annat kan man ofta känna härliga dofter från framförallt oregano men också från timjan, rosmarin och salvia.

Vill man resa hit flyger man lättast till grannön Rhodos för att sedan ta båten. Denna resa gör de flesta charterbolag som åker hit. Från Rhodos går också dagsutflykter till Symi över dagen, dock tar båtresan mellan 3-4 timmar.