Information
Rhodos i Grekland
Fakta om Rhodos
Resa till Rhodos
Nattliv på Rhodos
Mat i Grekland
Om rhodosigrekland
Rhodos länkar
Länkpartners
Reseförsäkringar

Grekland

Ixia
Kalithea
Faliraki
Lindos
Haraki
Kalathos
Afandou
Rhodos stad

Utflykter från Rhodos
Marmaris i Turkiet
Fjärilsdalen
Kos-utflykt

Agathonissi
Arki
Astypalea
Chalki
Kalymnos
Karapathos
Kassos
Kastellorizo
Kos
Leros
Lipsi
Marathi
Nisyors
Patmos
Symi
Telendos
Tilos
TelendosTelendos är en mycket liten ö på några få kvadratkilometer, vilket gör att inte här lever mer än runt 40 greker. Närmsta ö är Kalymnos som inte ligger mer än 700 meter bort. Här kan man uppleva riktigt grekiskt öliv där befolkningen livnär sig på det utmärkta fisket i havet. Ön är nämligen väldigt karg och bergig, vilket innebär att det inte finns odlingar i någon större utsträckning.

På Telendos reser man framförallt för att koppla av och njuta av härliga bad. Man kan välja mellan fyra olika stränder som är belägna på olika delar utav ön, tre av dem ligger på den östra sidan medan en ligger på den västra. Dessa stränder har småstenar blandat med sandig botten. På den östra sidan rekomenderas det även att snorkla eftersom man då har möjlighet att se spår från staden Pothea som skönk. På ön kan man även se andra ruiner som tillhör historien, till exempel ruiner från ett antal kyrkor.

För dem som tycker om att klättra och vandra är ön mycket populär. Här kan man nämligen vandra på berget Mount Raki. Ger man sig ut på dessa turer ska man tänka på bra skor och ett rejält vattenlager i väskan. Att roa sig här gör man i naturen, andra livligare nöjen såsom diskotek och barer existerar inte här. Det finns inte ens gator, bilar, mopeder eller bussar här. Det man dock kan uppleva är trevliga tavernor som serverar goda skaldjursrätter, dessa ligger alla intill hamnen. Eftersom det inte finns mer än en by på ön går det inte att ta fel.

Vill man åka till Telendos gör man det på egen hand eftersom det inte finns några charterresor hit. Många resenärer tar sig hit från Kalymnos och åker då en av kaikerna som avgår från hamnen i Myrties. Väl framme på ön kan man även ta hjälp av hästarna för att ta sig fram.