Information
Rhodos i Grekland
Fakta om Rhodos
Resa till Rhodos
Nattliv på Rhodos
Mat i Grekland
Om rhodosigrekland
Rhodos länkar
Länkpartners
Reseförsäkringar

Grekland

Ixia
Kalithea
Faliraki
Lindos
Haraki
Kalathos
Afandou
Rhodos stad

Utflykter från Rhodos
Marmaris i Turkiet
Fjärilsdalen
Kos-utflykt

Agathonissi
Arki
Astypalea
Chalki
Kalymnos
Karapathos
Kassos
Kastellorizo
Kos
Leros
Lipsi
Marathi
Nisyors
Patmos
Symi
Telendos
Tilos
TilosTilos är en ö med vacker natur belägen 1,5 timmes båtfärd från grannön Rhodos. På Tilos 61 km2 stora yta bor ungefär 500 invånare som är glada för den växande turismen på ön. Även om ön växer mer och mer när det gäller turismen finns fortfarande mycket av den grekiska charmen kvar. Dock är det fortfarande lugnet som lockar turisterna vilket gör att man gärna njuter av de mysiga byarnas gränder och tavernor. Livadia är den största av de två byarna på ön. Här bor man oftast som turist och kan ta del av bland annat små affärer, bageri och internetcafé.

Ön erbjuder många bra stränder. Vissa kan nås med motorfordon, andra måste man ta badbåt till eftersom det är något svåråtkomliga. Den längsta stranden, Eristos, ligger ungefär en mil från Livadia och anses vara den bästa. Här finns även ett övernattningsställe, tavernor och snackbar. Andra stränder som kan vara väl värda att besöka är Skafi, Tholos, Plaka och Agios Antonios. På öns stränder varierar det från sten till sand och på många kan man ofta få lugn och ro genom att vara ensam.

På Tilos finns inga speciella sevärdheter, det enda som är något speciellt är ett litet elefantmuseum. Här finns gamla historiska minnen från de elefanter som levde här en gång i tiden. Vill man åka runt och se ön kan man väldigt lätt hyra bil eller moped i Lividia. Att åka runt hela ön tar inte mer än någon timme. Vill man hellre se ön från havet görs det båtturer som arrangeras av bageriet i staden.

Vill man åka till Tilos kan man faktiskt ta en charterresa. Då flyger man först till Rhodos för att sedan ta båten. Resebolagen har då boende i Lividia. Reser man själv kan man ta båten till Tilos från många olika öar, bland annat Kos, Nisyros Kalymnos, Symi och Pireus. Färjan till Rhodos har dock flest förbindelser med fyra turer i veckan.